Portal 072info

Na Sedmici njemačkog filma u Zenici večeras ostvarenje Džek

Na manifestaciji “Sedmica njemačkog filma”, koja se održava u Zenici u organizaciji Goethe-instituta u Sarajevu, Muzeja Grada Zenice i Filozofskog fakulteta Zenica, večeras će biti prikazan film “Džek” redatelja Edwarda Bergera.

Film govori o odrastanju djece u Berlinu u okruženju narušene porodične zajednice i na specifičan način pokazuje psihološke lomove mladih, ali i sredinu koja nije zainteresirana za njihov problem.

Jučer je u okviru Sedmice prikazana zanimljiva filmska priča “Hannah Arendt” autorice Margarethe Von Trotta, koja oslikava dinamičan portret intelektualke 20. stoljeća jedne od posmatračica suđenja Adolfu Eichmannu u Jerusalemu.

Revija njemačkih filmova bit će završena sutra ostvarenjem “Vrijeme kanibala” autora Johannesa Nabera, koji pokušava da nas približi svakodnevnici u kojoj se dešavaju neobični i tajanstveni događaji, planirani i izvedeni na tajanstveni način.

Svi filmovi u reviji “Sedmice njemačkog filma” su prevedeni na bosanski jezik i titlovani, a projekcije se besplatno prikazuju u Muzeju Grada Zenica.

Fena

Podijelite članak