Portal 072info

Na sjeveru i jugu zemlje zabilježena duža čekanja

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, a duža zadržavanja bilježe se na graničnim prelazima Prisika, Ivanica, Bijača, Crveni Grm, Gabela Polje i Doljani na jugu zemlje, te Izačić, Velika Kladuša i Bosanski Brod na sjeveru. Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta, javlja Anadolu Agency (AA).

Nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Kolovoz je suh, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta.

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se preporučuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putuju tokom dana, da prave češće pauze. Savjetuje im se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Pored toga, iz BiHAMK-a su vozače teretnih vozila zamolili da kada iza sebe primijete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, zatvorena petlja Mahovljani.

Na dionicama s aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se magistralni putevi M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Vozačima se napominje da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box