Na sjeveru Kosova se čuju sirene za uzbunu, mještani se okupljaju na ulicama

U općinama na sjeveru Kosova danas nešto prije 18 sati začule su se sirene, međutim nema izvještaja o bilo kakvim posebnim aktivnostima.

Zvuk sirene traje već sat vremena i veoma je intenzivan, a kako javlja portal Kossev, mnogi su građani uspaničeni zbog čega se i okupljaju.

Na snimcima koji se šire društvenim mrežama mogu se vidjeti ljudi koji se sklanjaju sa ulica, ali i veliki broj njih koji se ponaša kao da je sve normalno.

U međuvremenu su se sireni za uzbunu pridružile i sirene sa krovova automobila, kao i ambulantnih kola koja prolaze kroz Kosovsku Mitrovicu no nema izvještaja o bilo kakvim incidentima.

Ranije je na Telegram kanalima i drugim društvenim mrežama javljeno da će ROSU blokirati neke općine što je policija demantovala, no to je očigledno izazvalo uzbunu.

Mediji sa sjevera Kosova pišu da su mještani zbog toga blokirali put u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Zamjenik komandira kosovske policije za sjeverni region Besim Hoti oglasio se o tome za Kossev.

“Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vijest da će općina da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno, niti postoji takva namjera”, rekao je Hoti.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE