Na svadbi sina Šabana Šaulića okupili se i političari: Ivica Dačić neće propustiti da zapjeva

Na svadbi sina Šabana Šaulića okupili se i političari: Ivica Dačić neće propustiti da zapjeva

Brojna estradna imena stigla su na svadbu Mihajla Šaulića, sina pokojnog kralja narodne muzike Šabana Šaulića. U prestižni beogradski hotel na vjenčanje Mihajla sa njegovom izabranicom Marinom Velimirović stigli su tako Saša Matić, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Marina Tadić, Emir Habibović, Hasan Dudić, Saško Nikolić, Milica Jokić, Dajana Paunović, Zoran Pejić Peja, Rade Vučković…

Predstavnici medija koji su ispred hotela sačekivali zvanice i od pojedinih pjevača uzimali izjave, zapazili su i dolaske političara među kojima je bio i još uvijek aktuelni ministar inostranih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković, koji je i očekivan na ovom događaju jer je on na izvjestan način šef Mihajlu Šauliću, koji je već nekoliko mjeseci generalni konzul Srbije u Cirihu. 

Nikola Selaković sa suprugom

Takođe na svadbu je stigao i Branko Ružić, još jedan od ministara u Vladi Srbije, a posebno raspoložen stigao je Ivica Dačić, u društvu svoje supruge Sanje. Ovaj dugogodišnji srbijanski funkcioner koji je promijenio brojne vodeće funkcije, poznat je i po tome što zna da zapjeva u ovakvim prilikama, a nerijetko je to činio i pred političkim vođama iz drugih zemalja. Očekuje se zato da Dačić neće propustiti da zapjeva i na Mihajlovoj svadbi i izrazi poštovanje prema njegovom ocu sa kojim se niz godina družio. 

Stigao i Branko Ružić sa suprugom

Neposredno nakon bračnog para Dačić stigao je i njihov sin Luka sa svojom djevojkom pjevačicom Milicom Jokić. I dok od Dačića starijeg nismo saznali koju bi eventualano pjesmu želio da zapjeva na svadbi, a njegov buduća snaha Milica nam je rekla da će ona sigurno otpjevati dvije pjesme pokojnog Šabana „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Verujem u ljubav“.

Tekst i foto: S. Danilović

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica