Na Trening centru NSBiH u Zenici upriličen seminar za portparole klubova i novinare

Seminar za portparole klubova BH Telecom Premijer lige BiH i novinare koji prate rad NS/FS BiH održan je danas na Trening centru NSBiH u Zenici.

Na pomenutom seminaru razgovaralo se o ulozi i svim obavezama portparola NSBIH u organizovanju aktivnosti NSBIH, konceptu evropskih kvalifikacija i UCL/UEL, nastupima bosanskohercegovačkih klubova u UEFA takmičenjima, ulozi portparola i uslovima za rad novinara na stadionima, zadovoljstvu, utiscima, te svim onim pojedinostima koje su vezane za NSBiH.

Ono na šta se najveći akcenat dao jesu izuzetno loši uslovi u kojima rade mediji, kao i ophođenje prema medijima, te se istaklo da delegati ne daju na vrijeme spiskove koji su od iznimnog značaja za svaki medij pred samu utakmicu, a isto tako istaklo se da je jako teško doći do izjava trenera i igrača.

11816026_10206671876892056_280165064_n

Veliki problem za kamermane predstavlja i pozicija snimanja, te smatraju kako nemaju ni pozicije ni idealne uslove za snimanje svakog kadra ponaosob, te samim tim to ugrožava njih rad. Tako je, kako su istakli nemoguće snimiti kadrove poput ofsajda, te su primorani da čekaju kako će istaći komentator, kako bi oni mogli da objave isti.

U ime organizatora seminara danas su se prisutnima obratili Slavica Pecikoza, Elmir Pilav, Denis Huseinbegović, Matej Damjanović, Slađan Jeremić, Tarik Trebić, Salem Prolić iz Odjela za sudije i suđenje NS/FS BiH i Džemal Čalija iz Odjela za Takmičenje NS/FS BiH.

Copy
Prethodni članakSLUČAJ IDE NA TUŽILAŠTVO Povodom nezakonitog hvatanja, mučenja i ubijanja napuštenih pasa u Zenici
Sljedeći članakULICE OPET POD VODOM: U Zenici zbog kiše otežan saobraćaj (FOTO)