Portal 072info

Na ulicama dilali pet vrsta droga

78 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Banjalučani Miroslav Kalabić (35), Ostoja Kutić (43), Marko Antonić (27) i Nikola Koprena (27), koji su uhapšeni u akciji “Alfa 2“, saslušani su danas u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci i očekuje se da će im biti predložen jednomjesečni pritvor. 

Kako je saopćilo Tužilaštvo, svima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge po članu koji se odnosi na organizovanje mreže preprodavaca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dopuna izvještaja

– Osumnjičeni su da su od 2018. do septembra 2020. godine nabavljali, posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge (marihuana, spid, ekstazi, kokain i heroin), korisnicima na području Grada Banja Luka – rekla je portparol OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović.

Grupa je uhapšena u okviru višemjesečne akcije koju je tužilaštvo radilo u saradnji sa PU Banja Luka i Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. U pretresima objekata koje su koristili policija je pronašla i oduzela 1,1 kilogram marihuane, 100 tableta ekstazija, manju količinu kokaina, nekoliko vaga za precizno mjerenje, mrvilice za drogu i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u postupku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istragom je obuhvaćen i Boban Kantar koji se od kraja jula nalazi u pritvoru nakon što je uhapšen u akciji “Viker” kada je u njegovom stanu pronađeno i oduzeto 600 grama heroina i 2,1 kilogram “spida”. Protiv njega je policija tužilaštvu dostavila dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, jer se došlo do dokaza da je sarađivao sa uhapšenima u akciji “Alfa 2”.

Boban nije organizator

Banjalučkim medijima danas se obratila Tina Kantar, supruga osumnjičenog Bobana, navodeći da njen muž nije nikakav organizator kriminalne grupe.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– To mu se pakuje kako bi dobio veću kaznu. On će odgovarati za ono za šta je uhapšen, ali nije u redu ovo što se sada radi. Njegova jedina veza sa uhapšenima u akciji “Alfa 2” je porodična sa Miroslavom Kalabićem i nikakva druga – rekla je Kantar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)