Portal 072info

Na većini puteva BiH nesmetan saobraćaj, frekvencija vozila slabija

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se nesmetano, frekvencija vozila je slabija, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Mjestimična poledica moguća je u višim planinskim predjelima, pa je potreban pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz BIHAMK-a mole vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na mjestima sanacionih radova, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. BIHAMK u tom smislu izdvaja magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-18 Priboj-Simin Han.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prijelazima Orašje – Županja i Bosanski Brod – Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno. Preporučuje se što manje korišćenje ova dva prelaza.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od 5. do 24. novembra BIHAMK realizira tradicionalnu preventivnu akciju pripreme vozila za zimsku sezonu pod nazivom “Zima 2016”.

Osnovni cilj je omogućiti svim motorizovanim građanima besplatnu preventivnu kontrolu ispravnosti uređaja i sklopova na motornim vozilima i pripremu vozila i vozača za predstojeće zimske uvjete vožnje, a sve s ciljem veće sigurnosti cestovnog saobraćaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70 posto djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato iz BIHAMK-a apeliraju da vozači uvijek koriste autosjedalicu.

Apeliraju također da o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, vozači mogu obavijestiti BIHAMK na SMS broj 062-090-080.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME