Na Vlašiću počele pripreme za ovogodišnje ‘Šankanje’

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na Vlašiću su počele pripreme za ovogodišnje “Šankanje”, koje će trajati od 16. do 18. decembra.

Potvrdio je to Feni direktor turističke agencije Sol Azur i Buena Vista Samer Rešidat, koja već šestu godinu organiziranjem navedene manifestacije doprinosi promociji turizma u BiH.

– Tako će biti i ovog vikenda u Sol Azur Areni, gdje će posjetitelji uživati u nastupima Severine, Amela Ćurića, Dženana Lončarevića i domaćih DJ-ejeva – kaže Rešidat.

U subotu program “Šankanja” uključuje i cjelodnevne aktivnosti za djecu, kojima su osigurani novogodišnji pokloni. Istog dana bit će upriličene igre bez granica, koje će voditi članovi grupe “Helem Nejse”.

– Na ovaj način zvanično će na Vlašiću biti otvorena skijaška sezona. Pored bh. građana, dolazak su potvrdili ljubitelji “Šankanja” iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske i Turske tako da su ležajni kapaciteti na ovoj planini popunjeni. Očekujemo više od 5.000 gostiju – istakao je Rešidat.

Organiziranjem ove manifestacije prvi put će biti otvorena skijaška sezona na Bjelašnici od 23. do 25. decembra. Prvog dana goste će zabavljati svjetska zvijezda elektronske muzike James Zabiela, kao i Marthin Klein, Nikola Vemić i Marko Nastić, a drugi dan popularne grupe S.A.R.S i The Beatshakers, te LIK JAY.

Za najmlađe u subotu će biti upriličena predstava “Frozen”, nakon čega će uslijediti podjela paketića. Od sutra, poručio je Rešidat, zainteresovani mogu kupiti karte za “Šankanje” na Bjelašnici.

Na Vlašiću su manifestaciju podržali Vlada Srednjobosanskog kantona, Općina Travnik, Udruženje Vlašić planet života, Turistička zajednica SBK, a na Bjelašnici Kanton Sarajevo, kantonalna ministarstva kulture i sporta, privrede, unutrašnjih poslova, KJKP ZOI 84. i Općina Trnovo.

GODISNJICA
MARKETING