Na Vlašiću se sprema nova sezona skijanja, topovi rade “punom parom”

Na planini Vlašić kod Travnika već nekoliko dana aktivni su topovi kojima se uz prirodni dodaje i vještački snijeg kako bi se što prije stvorili uslovi za skijanje.

Pogodne temperature za rad topova za vještački snijeg dale su nadu domaćinima, ali i ljubiteljima skijanja na bh. planini Vlašić da bi uz dodatni prirodni snijeg uskoro mogli biti stvoreni uvjeti za skijanje.

Inače, planina Vlašić omiljena je bh. građanima, ali i gostima iz susjedne Hrvatske koji često upravo Vlašić biraju za skijanje tokom zimskih odmora. S druge strane, svi se nadaju da će snijeg upotpuniti i ambijent ovogodišnjeg Šankanja koje ujedno donosi i ski opening na ovoj destinaciji, a koje će biti održano od 15. do 17. decembra.

U petak, 15. decembra bit će upriličeno svečano otvorenje zimske turističke sezone te koncert Halida Bešlića, a sutradan nakon cjelodnevnih aktivnosti za najmlađe u Sol Azur areni bit će održan koncert Lepe Brene.

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona su kazali da će svi građani BiH i ljubitelji Vlašića u buduće aktivnosti na stazama ove planine moći pratiti i preko live streama na www.ozon.ba/live .

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE