Nabavka automobila u krizi postala moda: Ceste Federacije BiH pazarile četiri!

zgrada ceste FBiH faksimil

Nabavka automobila u doba krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, ako je suditi prema podacima iz javnih nabavki, postala je moda. Nakon Paramenta BiH, te Autocesta FBiH, još jedno javno federalno preduzeće nabavilo je četiri nova automobila.

Javno preduzeće Ceste Federacije BiH, prema podacima s portala javnih nabavki, kupilo je četiri vozila vrijednosti 141.200 KM bez PDV-a.

Prema specifikaciji, Ceste FBiH „pazarile“ su jedan automobil u vrijednosti od 64.200 KM (bez PDV-a). Ugovor će biti sklopljen s firmom „M.R.M“ Export – Import iz Ljubuškog. Iako nije precizirano za koga se ova limuzina nabavlja, ako je suditi prema cijeni, ona je po svemu sudeći namijenjena direktora ili nekome iz rukovodstva ovog javnog preduzeća.

Također, dodatna tri automobila vrijednosti 77.000 KM (bez PDV-a) nabavljaju se od firme AC Quattro Sarajevo.

Kada je riječ o Autocestama FBiH, kako je objavio Žurnal, ovo javno preduzeće raspisalo je tender za nabavku 12 novih službenih vozila za 400.000 KM. Sve to u pandemijsko vrijeme i, što je bitnije, u vrijeme smanjenih budžetskih prihoda.

Copy

Kako smo objavili, Parlament BiH nedavno je nabavio tri skupocjena vozila u vrijednosti od 330.000 KM za potrebe funkcionera Borjane Kripto, Nebojše Radmanovića i Nikole Špirića.

A.Dučić/Fokus.ba

Prethodni članakUvoz vode i sokova u BiH smanjen za 15 posto
Sljedeći članakPoginuli u Posušju imali između 18 i 19 godina, pronašle ih osobe iz susjedne vikendice