Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom i u HDZ!

ex6vp8bwkaaiu04 302965 750x500 1

Načelnica opštine Jezero i funkcionerka SNSD-a Snežana Ružičić komentarisala je danas jučerašnje održavanje sastanka političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC), ali i obraćanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon toga te kazala da bi oni “sa Milom i u HDZ”.

“Da li stranci znaju da smo mi članstvo u SNSD-u zbog Mile Dodika? Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!!“, istakla je Ružičić na Twitteru.

Podsjetimo, Upravni odbor Vijeća za provedbu mira juče je još jednom potvrdio svoje neupitno opredjeljenje za teritorijalni integritet i temeljnu strukturu BiH kao jedinstvene i suverene države, koja se sastoji od dva entiteta. Upravni odbor je ponovio da entiteti nemaju pravo na otcjepljenje od BiH i da oni pravno postoje samo na osnovu Ustava BiH.

Nakon sjednice PIC-a, član Predsjedništva BiH Dodik je komentarisao taj sastanak te upitao “ko je ovlastio tu grupu zemalja da to radi”, zbog toga što u tome sastavu nema Rusije, te po njegovom mišljenju, to tijelo nije “ni obavezujuće niti legalno” da bi se bavili Bosnom i Hercegovinom.

“Ovaj sastanak PIC-a ništa ne znači“, izjavio je Dodik te ponovio da za njega visoki predstavnik ne postoji te da samim tim, kako je naveo, po njemu, ne postoji ni OHR.

Copy
IZVORN1
Prethodni članakDirektoru “Bosnalijeka” Nedimu Uzunoviću određen pritvor
Sljedeći članakHIT SNIMAK IZ PARLAMENTA! O Zadruzi bruji Skupština: Kako je narodni poslanik građanima detaljno objasnio politička previranja na primjeru Dalile, Dejana i Cara (VIDEO)