86120E86 EE75 47F3 AE82 64B01E3D49B8


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević donio je niz naredbi i uputa čiji je cilj poboljšanje radne discipline i efikasnosti rada općinskih službenika.
Svi službenici, prema naredbi, moraju biti susretljivi i ljubazni u kontaktu s građanima, “nema dangubljenja na poslu”, a građani “moraju biti na prvom mjestu”.

Građane je pozvao da napišu i negativne i pozitivne primjere susretljivosti i ponašanja općinskih službenika.
“Načelnik Bajtarević od prvog dana stupanja na dužnost svakodnevno insistira na stalnom poboljšanju svih aspekata kvaliteta usluga koje se pružaju građanima. Unutar zgrade općine, zabranjena je svaka vrsta nepotrebnog okupljanja službenika i bilo kakva vrsta ‘sijela’ uz kafu”, navodi se u saopćenju.
Pušenje je zabranjeno u svim prostorijama općine, a za tu svrhu određeni su vanjski prostori (terase), uz obavezu da zadržavanja budu kraća i u razumnom broju i da ne narušavaju dinamiku rada.
“Kafa i ostali bezalkoholni napici koje kupuje Općina Kakanj služe se na sastancima i sličnim situacijama kada dolaze gosti, a općinski službenici u vrijeme pauze za kafu koriste instalirane automate za tople i hladne napitke na komercijalnoj osnovi”, navode iz Općine Kakanj.
Kafa i napici koji se nabavljuju i plaćaju budžetskim sredstvima Općine Kakanj moraju biti proizvedeni u Bosni i Hercegovini.