Portal 072info

Načelnik Smajlović primio Begagića

Načenik Općine Zenica, Husejin Smajlivić, primio je danas u svom kabinetu delegaciju Rukometnog kluba “Čelik” na čelu sa predsjednikom Kluba – Panetom Škrbićem. Razgovarno je o pripremama i ambicijama zeničkog premijerligaša pred narednu prvenstvenu sezonu u Premijer ligi BiH.

– Mi u novo prvenstvo ulazimo sa velikim ambicijama. Posljednje tri godine “Čelik” je zabilježio najbolje sportske rezltate u 64 godine postojanja Kluba i red je da naredna 65. godišnjica bude krunisana po prvi put odlaskom u Evropu – istakao je Pane Škrbić, predsjedndik Kluba.

Načlenik Smajlović je podržao napore RK Čelika da i u ovako teškoj situaciji zadrži kompletan tim iz prehodnog prvenstzva, ali i dovede desetak mladih igača iz okruženja, koji su u Zenicu došli da se školuju odnosno studiraju i igraju rukomet.

Načelnku, koji je podržao kadrovske promjene u Klubu, je predstavljen novi direktor Rukometnog kluba “Čelik”, još uvijek aktivni igrač – Aldin Begagić.

Aldin Begagić je rođen 16.11.1982. godine u Zenici i ima gotovo 20 godina igračkog staža, najvećim dijelom provedenih u RK “Čelik”. Pored RK ,,Čelika”, Begagić je branio i boje sarajevske i visočke “Bosne”, Slobode u Tuzli, “Krivaje” iz Zavidovića, RK “Goražda” i RK “Maglaja”.

Već četiri godine je kapiten i jedan od najboljih rukometaša “Čelika”. Od reprezentativnih selekcija nastupao je za juniorsku reprezentaciju BiH.

Podijelite članak