Načelnik stanice Matko seksualno uznemiravao mlade policajke

77 19

Načelnik stanice granične policije Gruda u općini Konavle, Matko Klarić, seksualno je uznemiravao najmanje četiri policajke kojima je bio nadređen, a utvrđeno je i više slučajeva diskriminatornog ponašanja prema ženama, saznaje Index.hr.

Novinari ovog portala razgovarali su s nekoliko policajki koje su se žalile na načelnika, a u posjedu su dva rješenja Ureda za ravnopravnost spolova pravobraniteljice Višnje Ljubičić u kojima se traži sankcioniranje načelnika policije i provođenje detaljne istrage. U posjedu su i dijela nalaza Službe za unutrašnju kontrolu MUP-a koja je utvrdila, kako navode, spolno uznemiravanje više uposlenica.

U MUP-u su, odgovarajući na službeni upit, rekli kako su navodi o neprimjerenom ponašanju načelnika utemeljeni, kao i da se protiv Klarića još od novembra prošle godine vodi disciplinski postupak, a da je prije sedam dana o svemu obaviješten i DORH.

No uprkos svemu utvrđenom, Klarić, koji je široj javnosti poznat jer je policajce tjerao na misu, je i dalje načelnik najjužnije policijske stanice u Hrvatskoj.