Nadal: U meni još ima vatre

Nadal: U meni još ima vatre

Najbolji španski teniser u historiji, Rafael Nadal (35), u petak će se na ekshibicijskom turniru u Abu Dabiju vratiti na teren nakon višemjesečnog izbivanja, a uoči povratka je rekao da u njemu još uvijek ima želje za borbom i ostvarenjem ciljeva koje je sebi postavio.

Nadal će na Mubadala World Tennis Championshipu u petak igrati protiv pobjednika današnjeg dvoboja dvojice Britanaca, Endija Mareja (Andyj Murray) i Danijela Evansa (Daniel), što će mu biti prvi takmičarski nastup od početka avgusta.

– Iznimno sam sretan što se vraćam. Nije u pitanju bol. Mnogo sam puta u karijeri, gotovo uvijek, igrao u bolovima. Pitanje je samo je li to bila razina boli koju sam mogao trpiti i pritom biti konkurentan – rekao je Nadal na konferenciji za medije.

– Vidjet ćemo kako će biti. Da se ne osjećam bolje, ne bih bio ovdje. Znam da povratak neće biti lagan. Nemam neka velika očekivanja. Jedino što očekujem je biti na terenu pred velikim brojem gledatelja, osjetiti ponovno atmosferu igranja protiv odličnih igrača i uživati u tome – poručio je Španac.

Unatoč tome što ga dugo nije bilo na velikoj sceni, Nadal se nije odrekao ambicija za osvajanjem velikih trofeja.

– Doista se nadam da će moje stopalo biti sve bolje i bolje te da ću ponovo moći biti na onoj razini na kojoj želim. Ako ću moći igrati bez nekih ograničenja, želim se ponovno boriti za sve. To je moj cilj. Znam da će biti iznimno teško. Ako sve bude u redu, prije Australian Opena ću igrati samo jedan turnir i dva meča ovdje, što nije mnogo uoči tako zahtjevnog turnira, ali najvažnije je da budem zdrav. Budem li zdrav, u meni još ima vatre i želje da se borim za svoje ciljeve – naglasio je Nadal.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE