nadal


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Srbijanski teniser Laslo Đere doživio je poraz do španskog igrača Rafaela Nadala u meču 1. kola Australian Opena rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:1).

Nadal je prvi set riješio za 36 minuta, a bilo mu je potrebno da napravi dva breaka, naspram jednog koliko je napravio srbijanski teniser, dok je drugi set trajao nešto duže i španskom igraču je trebalo 49 da faktički i riješi ovaj meč.

Ključni je bio treći gem drugog seta kada je Nadal iskoristio prvu break loptu i došao u vodstvo od 2:1, nakon čega je sigurnom igrom na svoj servis uspio privesti drugi set kraju i stići na korak do pobjede.

Već tada je bilo jasno da će Nadal rutinski osigurati plasman u 2. kolo, a za samo 28 minuta riješio je i treći set i rezultatom 6:1 u gemovima osigurao plasman dalje.

Od ostalih mečeva izdvajamo pobjedu hrvatskog tenisera Borne Ćorića protiv Guida Pellea rezultatom 3:0, a istim rezultatom Rublev je bio bolji od Hanfmanna. Goffin je doživio iznenađujući poraz od Popyrina rezultatom 3:2 u setovima, a većih problema nije imao ni Medvedev koji je sa 3:0 bio bolji od Pospisila.