Nadležni u FBiH uvjeravaju da neće biti problema u isporuci gasa

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarao je jučer s predstavnicima Energoinvesta i Sarajevogasa o situaciji koja se tiče opskrbe gasa u Bosni i Hercegovini, s akcentom na Federaciju Bosne i Hercegovine i Kanton Sarajevo.

V.d direktora Sarajevogasa Edis Baković nakon sastanka istaknuo je da se ova kompanija brine o krajnjim potrošačima prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo.

“Naš prioritet je da krajnjem korisniku pružimo najbolju uslugu i zbog toga danonoćno moramo pratiti stanje u gasnom sistemu u kojem svako variranje pritiska prirodnog gasa može dovesti do velikih zahvata naših servisnih službi na terenu. Zbog toga smo uložili sve napore kako bi očuvali gasni sistem te osigurali redovnu isporuku prirodnog gasa našim krajnjim korisnicima, građankama i građanima Kantona Sarajevo”, istakao je Baković.

Na sastanku je dogovoreno, a i dobijena su uvjeravanja, da će snabdijevanje gasom u FBiH, time i građana KS, biti uredno i nastavljeno bez ikakvih problema, saopćeno je iz Sarajevogasa.

Za sva pitanja koja se tiču uvoza i transporta gasa do mjernih stanica zadužene su druge kompanije, o čemu je Vlada FBiH donijela određene zaključke.

“Naš primarni zadatak i posao je da zaštitimo krajnje korisnike Sarajevogasa, naše potrošače i zbog toga će Sarajevogas poduzeti sve da pruži odgovarajuću uslugu svim svojim korisnicima”, naglasio je Baković.

IZVORFena
Prethodni članakProblemi za vozače širom Bosne i Hercegovine
Sljedeći članakAutom sletjeli u provaliju, dvije osobe poginule