Portal 072info

Nadmudrili rulet pa ”pali”, jer su htjeli još

slika (1)

Prevara ruleta izazov je za brojne prestupnike koji širom svijeta na domišljat i lagan način brzo žele zaraditi novac, a u posljednjem slučaju zabilježenom u Hrvatskoj to je pošlo za rukom trojici prevaranata koji su u dva navrata nadmudrili elektronski rulet za gotovo 85.000 kuna, ali su u drugom slučaju uhvaćeni.

Prvu prevaru, trojica muškaraca od 29, 35 i 41 godine izvela su u jutarnjim satima sredinom oktobra u zagrebačkom automat klubu u Branimirovoj ulici. Dobitak od 50-ak hiljada kuna bez problema su podigli na blagajni nakon što su žicom umetnutom u aparat usmjeravali kuglicu na željene brojeve.

Svaki od osumnjičenika prethodno je u elektronski rulet ugurao posebno oblikovanu žicu, čiji su vidljivi ostatak od nadzornih kamera i zaposlenika uspješno skrili šalom, objavila je zagrebačka policija.

Iako im je metoda bila uspješna trojac nije došao do novca u drugom slučaju kada su prije dva dana operaciju odlučili da ponove. Iako su i tada ostvarili dobitak od gotovo 35.000 kuna radnici automat kluba na blagajni su posumnjali da nešto nije u redu pa su ih zadržali do dolaska policije.

Kockarnice, koje su se u Hrvatskoj masovno počele otvarati početkom 90-ih, već su bile na meti prevaranata koji su nadmudrili rulet. Prije godinu dana osječka policija je zbog manipulisanja igrama na ruletu prijavila dva muškarca. Tada je jedan mladić nagovorio radnika kockarnice u Osijeku da u rulet postavi elektronski uređaj kojim je zaradio nekoliko desetaka hiljada kuna dobitka.

Prevare ruleta tema su i brojnih filmova u kojima prema stereotipu prevarante prati fatalna ljepotica što svojom pojavom skreće pažnju osoblja. Možda su zagrebački lopovi pali jer ih nije pratila zgodna žena. Naime, kriminalističko istraživanje nije utvrdilo da je trojac imao pomagačicu.

Fena/Hina

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box