Nadomak gradske bolnice ‘izvire’ kanalizacija i ubija smrad smeća

Podijelite vijest

smeće i kanalizacija usred TešnjaGrađani Tešnja užasnuti su nebrigom gradskih komunalnih i opštinskih organa kojima, očito, ne smeta što se usred grada i tzv. ‘zelene zone’ nalaze kanalizacja i deponija smeća.

– Nekih petnaestak metara pored bolnice u Tešnju, kroz ulicu Meše Selimovića, protiče tihi, mirni, i reklo bi se čisti potočić. Međutim, prvi pogled vara… Naime, to je čista kanalizacija i deponija smeća u tako lijepom gajiću, ispričali su za DEPO portal građani koji tvrde i da se sa ovih prostora širi nesnosni smrad.

– Smrad ubija i razdire pluća željna svježeg vazduha. Voda i fakalije izviru iz cijevi, vjerovatno, privatne kanalizacije koja pripada nekolicini kuća malo visočije, na obližnjem brežuljku, tvrde mještani.

Da stvar bude gora, gradska kanalizacija je svega nekoliko metara udaljena od ovih kuća, pa je tim više činjenica da se fekalije i otpad slivaju tamo gdje im nikako nije mjesto još šokantnija.

– Možda je tim građanima priključak na istu preskup, možda žele prljati našu prirodu da bi bolnica imala više pacijenata sa zaraznim bolestima. Ne znamo šta rade toliki inspektori ekologije i gdje je njihovo radno mjesto, mozda po kafićima?!, ogorčeno se pitaju građani Tešnja koji će, kako kažu, kroz ovaj dio grada uskoro morati prolaziti sa gas-maskom.

Evo nekoliko ‘prljavih detalja’ iz ovog bh. gradića, koji bi po svim drugim atributima trebao predstavljati turističku atrakciju…

smeće i kanalizacija usred Tešnja
smeće i kanalizacija usred Tešnja
smeće i kanalizacija usred Tešnja
smeće i kanalizacija usred Tešnja
smeće i kanalizacija usred Tešnja
smeće i kanalizacija usred Tešnja

depo.ba