Nagrada od 100.000 dolara za informaciju o ukradenoj violini

Nagrada-od-100-tisuca-dolara-za-ukradenu-Stradivarijevu-violinu_ca_large

Anonimni donator ponudio je u petak nagradu od 100.000 dolara za informaciju koja bi omogućila sigurno vraćanje Stradivarijeve violine vrijedne milijune dolara, koja je ukradena violinistu Franku Almondu, objavio je Simfonijski orkestar Milwaukeeja.

Stradivarijevu 300 godina staru violinu ukrali su lopovi u ponedjeljak, ošamutivši Almonda električnim pištoljem nakon nastupa koji je održao u predgrađu Milwaukeeja.

“Nadamo se da će nagrada pomoći u vraćanju neprocjenjivog kulturnog blaga, kako bi u njemu još godinama mogla uživati kulturna zajednica Milwaukeeja i svijeta”, izjavio je predsjednik i izvršni direktor orkestra Mark Niehaus, javljaju agencije.

Violina poznata kao “Lipinski Stradivarius” izrađena je 1715. godine, a prepoznatljiva je po jedinstvenim prugama na stražnjoj strani. Anonimni vlasnik posudio ju je Almondu na neodređeno vrijeme.

Ukradena violina jedna je od još postojećih 600 violina, viola i violončela koje je izradio čuveni talijanski graditelj violina i drugih gudačkih instrumenata Antonio Stradivari. Slična Stradivarijeva violina prodana je na jednoj dražbi u prosincu za 2,3 milijuna dolara.

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica