Naida Mehanović: Nikoga nisam ucjenjivala snimcima seksa, ona je mene ucjenjivala

Screenshot 2 14
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je portal “Avaza” objavio informacije o presudi Općinskog suda a koju je potvrdio i Kantonalni sud Sarajevo, protiv Naide Mehanović i Avdije Hasanovića, zbog ucjenjivanja Ž.E. snimcima seksa koji je, prema presudi, Naidi poslao Avdija, oglasila se i Naida Mehanović. Ona u izjavi za naš portal demantuje presudu Općinskog suda. 

– Nisam ucjenjivala studente. Nije dokazano da li je ili nije imala Ž.E. saznanja o snimanju seksualnog čina od trajanja od preko 40 minuta. Dokazano je da je gospođica Ž.E. znala za snimak prije mene. Također, želim da naglasim da nisam osuđena na dvije godine zatvora. Želim da istaknem kako je gospođica Ž.E. ucjenjivala mene da joj dam ispitna pitanja iz predmeta „Institucije rimskog prava“, jer sam ja obnašala tada funkciju demonstratora istoimenog predmeta, nakon čega je uslijedila prijava za snimak koji je bio snimljen šest godina prije toga – kaže Mehanović. 

Dalje navodi da nije snimak slala putem telefona ili ga dijelila na USB-u. 

– To je dokazano i tokom suđenja. Nisam stekla nikakvu materijalnu ili nematerijalnu korist od pomenutog suđenja, te sam sve ovo vrijeme bila izložena napadima Ž.E. i njene porodice koje sam prijavila nadležnim institucijama – kaže na kraju Naida Mehanović. 

GODISNJICA
MARKETING