NAJAVA: NK Čelik – FK Sarajevo | 2. kolo BHT PLBiH 2017/2018

NAJAVA: NK Čelik – FK Sarajevo | 2. kolo BHT PLBiH 2017/2018

I pored toga što su obe ekipe sezonu otvorile porazom, na ”Bilinom Polju” nas ovaj vikend očekuje istinski derbi starih rivala. Na oduševljenje većine navijača, ovaj susret će se igrati u noćnom terminu, u nedjelju, 30. jula, od 19 sati i 30 minuta.

Utakmice Čelika i Sarajeva imaju zaista dugu tradiciju. Ova dva kluba su se do sada sastajala čak 96 puta, u kojima je Čelik uspio ostvariti 26 pobjeda, 24 utakmice su završene bez pobjednika, dok je Sarajevo upisalo 46 pobjeda. Gol razlika je na strani kluba iz Sarajeva, 155:95. Od ukupno 96 međusobno odigranih utakmica ova dva tima, 48 ih je odigrano na ”Bilinom Polju”. Posljednje tri ligaške utakmice na našem stadionu, završene su identičnim rezultatom 1:1. Čelik na svome terenu u Premijer ligi nije izgubio od Sarajeva posljednjih 16 godina.

Fudbalski klub Sarajevo u Zenicu dolazi nakon neočekivanog poraza u prvom kolu BH Telecom Premijer lige BiH. Izabranici, sada već bivšeg trenera, Mehmeda Janjoša, poraženi su na svome terenu od aktuelnog prvaka naše zemlje, ekipe Zrinjskog. Bordo klubu ne ide na ruku ni to što im njihovi navijači još nisu oprostili ispadanje u 1. pretkolu Evropske lige od Zaire Balti. S druge strane, NK Čelik drugo kolo također dočekuje sa nulom na tabeli. Naš klub je u prvom kolu, sa dosta podmlađenom ekipom, poražen na gostovanju kod Borca iz Banjaluke, rezultatom 2:0.

Pobjednik ovog duela, bez sumnje, steći će psihološku prednost pred nastavak sezone.

Gotovo je sigurno da će ovaj ligaški duel Čelika i Sarajeva biti sasvim druga priča. Čelik je doživio velike promjene u igračkom kadru, te u ovu sezonu ulazi sa nikada mlađom ekipom. Crno-crveni dres će ove sezone sa ponosom nositi većinom „Čelikova djeca“, odnosno igrači koji su svoj profesionalni status stekli u omladinskim pogonima našeg kluba. U odnosu na utakmicu protiv Borca, trener Čelika, Kemal Hafizović, moći će računati i na usluge Bernada Imamovića, Vedada Jaganjca, te golmana Mateja Markovića. Klub sa Koševa nije mnogo mijenjao u ovom prelaznom roku. Uglavnom su zadržali kostur ekipe od prošle sezone, a od većih promjena možemo izdvojiti odlazak Harisa Duljevića, te povratak Krste Velkoskog. U klub je također došao i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mićo Kuzmanović.

Godinama unazad, bili smo svjedoci da utakmice Čelika i Sarajeva uvijek privlače najviše gledalaca. Bilo da se igra na ”Bilinom Polju” ili na ”Koševu”, stadioni su uvijek maksimalno ispunjeni. Ne sumnjamo da će tako biti i ovoga puta, jer sezona je tek počela, a navijači su se sigurno, nakon dvomjesečne pauze, zaželjeli pravih derbija. Svi oni koji u nedjelju ne budu u mogućnosti doći na najljepši stadion u BiH, moći će pratiti direktan prijenos utakmice na Mojoj TV.

Nogometni klub „Čelik“ poziva sve svoje navijače da još jednom budu vjetar u leđa našim igračima, te da budu strpljivi sa ovim mladim čeličnim momcima koji obećavaju borbu do zadnje minute. Pokažimo svi zajedno veličinu našeg kluba, te najavimo bolju budućnost Čelika.

ZAJEDNO ZA ČELIK!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE