Portal 072info

Najava predstave “Hoćemo l’ VIŠE?” u Zenici

37FBF24C 3DD8 4772 BCAB 86BA488C25A8
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstava „Hoćemo l’ VIŠE?“ je nastala u okviru istoimenog projekta koji Altteatar provodi u devet lokalnih zajednica u BiH, sarađujući sa omladinskim organizacijama, aktivistima i aktivistkinjama. Može se reći da je produkt brojnih glumačkih radionica koje su održane u lokalnim zajednicama, a koje su finalizirane jednim grupnim kongresom održanim u Sarajevu, pod nazivom „Kongres artivista“. Kroz radionice i kongres mladi su izražavali svoje stavove, mišljenja, želje za promjenama te tako bili inspiracija mladoj autorici da teatarski repertoar obogati jednom ovakvom predstavom koja se bavi svim aspektima koje upravo oni smatraju bitnim. 

Predstava prikazuje probleme mladih u današnjem „iskvarenom“ sistemu i razbija stereotipe koji su prisutni u njihovoj svakodnevnici. Radnja se odvija u Domu kulture u jednom malom gradu čiju utihnulu scenu želi oživjeti grupa mladih ljudi. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstava je nastala pod redateljskom palicom poznatog bh. glumca i reditelja Admira Glamočaka, dok dramski tekst potpisuje Džejna Hodžić. Promjene kojima mladi teže, u ovoj predstavi prezentovat će nam mladi glumci i glumice, te apsolventi Akademije scenskih umjetnosti – Alisa Čajić, Helena Vuković, Simonida Mandić, Hana Zrno, Kemal Rizvanović, Mak Čengić, Deni Mešić i Harun Ćehović.

Kao lokalno partnersko udruženje, Omladinsko udruženje“REaktiv” zaslužo je za dovođenje predstave “Hoćemo l’ VIŠE?” u Zenicu, što predstavlja samo nastavak uspješe saradnje Altteatra i REaktiva, odnosno nastavak ispisivanja stranica sjajne priče u kojoj učestvuju mnoge mlade osobe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstava će se odigrati u četvrtak, 17. septembra, sa početkom u 20:00 sati u bašti BZK Preporod (bašta ispred zgrade Doma armije na Mokušnicama). Zbog epidemioloških mjera, broj mjestaje ograničen, te je obavezna rezervacije mjesta putem broja telefona 061 638 880 (direktnim pozivom ili Viber/Whatsapp porukom). Ulaz na predstavu je besplatan!

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)