Najavljena saradnja obrazovnih ustanova iz ZDK i Republike Turske

U zvaničnoj posjeti Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona boravila je visoka delegacija Ministarstva obrazovanja Republike Turske.

Posjeta je upriličena s ciljem upoznavanja predstavnika oba ministarstva sa stanjem stručnog obrazovanja i radnog osposobljavanja djece s posebnim potrebama u Zeničko-dobojskom kantonu, te dogovora o daljoj saradnji kantonalnih obrazovnih ustanova i Republike Turske.

Nakon radnog sastanka gosti iz Turske su posjetili Srednju školu za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje djece s posebnim potrebama u Zenici, gdje su se upoznali o načinu rada ove obrazovne ustanove.

U delegaciji iz Turske bili su generalni direktor Direkcije za specijalno obrazovanje i usluge savjetovanja pri Ministarstvu obrazovanja Republike Turske Celil Gungor, te  saradnici Turgut Bagriacik i Dogan Onur Koksal. Sa delegacijom turskog Ministarstva obrazovanja boravili su ataše Ambasade Republike Turske Vasi Ete i direktora Fonda „Bošnjaci“ Šahin Kerle.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE