Portal 072info

NAJAVLJENI PROTESTI ZBOG PUŠTANJA VOZAČA: U tragičnoj nesreći poginula majka dvije djevojčice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posmrtnica-DovadzijaKćerke još uvijek ne znaju šta im se dogodilo sa mamom. Mala Sara još je beba i ništa i ne može razumjeti. Merjem (5) namjeravaju kazati da mama na groblju spava…

Zbog puštanja na slobodu Semira Rastodera (25), koji je automobilom u utorak navečer usmrtio majku dvoje djece Havu Dovadžija-Šljivić (27), grupa građana Sarajeva najavila je mirne proteste.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mirno okupljanje najavljeno je za nedjelju u 12 sati, na mjestu nesreće.

Na Facebooku je pokrenuta grupa kojom se građani pozivaju da dignu svoj glas protiv, kako je navedeno, terora. Grupi ‘Zaustavimo teror nad građanima Sarajeva – Pravda za Havu i druge’ za vrlo kratko vrijeme pridružilo se više  hiljada  ljudi, a broj članova stalno raste. U ovoj grupi možete dobiti i informaciju o eventualnoj promjeni lokacije protesta, jer mnogi građani predlažu da oni budu organizirani ispred zgrade Tužilaštva KS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iza grupa, kako je navedeno, stoji rodbina i prijatelji porodice Dovadžija, uz podršku udruženja građana Svitanje Sarajevo, koje djeluje u okviru AKOS-a.

Rastoder je, prema izjavama očevidaca, velikom brzinom prošao kroz crveno svjetlo te udario Havu na pješačkom prelazu. Od siline udara nesretna žena je pala na autobusko stajalište, 15-ak metara dalje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Hava je radila kao profesorica arapskog jezika u Kulturnom centru ‘Kralj Fahd’ u Sarajevu, a prije tri mjeseca rodila je drugo dijete u braku s Amarom Dovadžijom. Njihovo starije dijete ima pet godina.Dovadzija-1

Prijatelji porodice Dovadžija koji su inicirali proteste kažu kako ne žele da ovaj zločin prođe nekažnjeno kao mnogi dosad u kojima su učestvovala djeca imućnih roditelja. Navode da je i Semir Rastoder sin vlasnika jednog sarajevskom motela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bportal.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME