Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija novac za takmičenja skuplja fundraising kampanjom

Screenshot 2 13
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je počela pripreme za predstojeću sezonu u okviru koje je očekuje i nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu, no suočava se s velikim problemom u vidu manjka finansijskih sredstava.

Dvadesetdvogodišnja Muzaferija, osim stipendije koju dobija od Međunarodnog olimpijskog komiteta, nema pomoći državnih institucija izuzev Kantona Sarajevo, te je posegnula za rješenjem u vidu fundraising kampanje.

Kako je navela na stranici makeachamp.com, njoj je za sezonu potrebno između 40 i 50 hiljada eura.

ČITAJ JOŠ:  Elvedina Muzaferija: Brak mi je jedna od najvećih odluka do sada

Ona je pokrenula fundraising kampanju s ciljem da skupi 30.000 eura koje bi joj pomogle da se što bolje spremi za Olimpijske igre na kojima je bez ikakve sumnje najveća nada naše zemlje.

Muzaferija se trenutno nalazi na pripremama u Austriji gdje će se zadržati četiri sedmice, nakon čega slijedi dvosedmični odmor pred odlazak u Sjedinjene Američke Države.

Početkom decembra Muzaferija će nastupiti u brzim disciplinama u Lake Louisu, a potom i u naredna dva vikenda u St. Moritzu i Val d’Isereu.

ČITAJ JOŠ:  Elvedina Muzaferija završila trku u superveleslalomu

U februaru Muzaferiju očekuju Zimske olimpijske igre u Pekingu i prava je šteta što se Visočanka mora snalaziti za novac na alternativne načine kada već ni država, ali ni Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine ne ulaže u nju koliko bi trebalo i koliko ona zaslužuje.

GODISNJICA
MARKETING