Najbolje obučena žena araprskog svijeta: Moza (64) raspametila modnom kombinacijom

Najbolje obučena žena araprskog svijeta: Moza (64) raspametila modnom kombinacijom

Sheika Moza bint Naser, žena šeika Hamada Halifa Al Tanija, nekadašnjeg katarskog emira, i majka sadašnjeg emira, važi za najbolje obučenu ženu arapskog svijeta. Ona iz događaja u događaj to dokazuje, a uprkos kulturološkim ograničenjima u odijevanju, ona lagodno može da stane na crtu svim damama sa evropskih i svjetskih dvorova.

Svojom otmjenošću i besprijekornim stilom, ali i mladolikim izgledom. Ona ima već 64 godine, iako njeno držanje, te sama pojava, odaju utisak nešto mlađe dame.

Ona je ovog puta izabrala izdanje inspirisano neprolaznom klasikom, ponevši dva komada koje doslovce svaka žena treba da ima u ormaru. Naime, Moza bint Naser uskočila je u odlične crne pantalone sa dubljim strukom i širokim nogavicama, a upotpunila ih je svečanom, finom belom košuljom sa lepim radom u prednjem delu.

Model pantalona koje 64-godišnjakinja nosi je veoma moderan, a jasno je da može da se nosi kako u svakodnevnim prilikama, tako i na formalnim događajima, bar kada su ovako dobro krojene i izrađene od kvalitetne tkanine.

Orijentalni duh je ovom izdanju doneo lijep kožni pojas sa ukrasnom šnalom, te dugačak, crni mantil od brokata sa diskretnom šarom. Ona je, također, preko kose prebacila svilenu bijelu ešarpu kao alternativu hidžabu. Moza nerijetko umjesto ovakvih marama nosi i turbane, oni su praktično njen zaštitni znak.

U njenom garderoberu vise komadi najluskuznijih brendova dašanjice kao što su Hermes, Chanel, Valentino, Ralph&Russo, Stephane Rolland… Naravno, obožava i skupocijen nakit koji ima mjesta u svakoj njenoj kombinaciji. Njen stil odiše glamurom i otmjenošću, a s vremena na vrijeme se okrene i tradiciji, te nosi haljine inspirisane arapskom nošnjom.

azra.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE