Portal 072info

Najbolji igrač Izraela se plaši: ”Vidjet ćete u nedjelju kako igraju”

Do utakmice između Bosne i Hercegovine ostalo je manje od pet dana, za razliku od naše reprezentacije koja će zaigrati bez najboljeg igrača to nije slučaj u domaćoj selekciji. Nakon što je zakopao ratnu sjekiru sa selektorom Elijem Guttmanom glavna uzdanica Izraelaca će biti veznjak Eren Zahavi koji je veoma oprezan pred meč sa Zmajevima.

”Bosna je postavljena tako da zna sakriti loptu, vidjet ćete u nedjelju da su stalno motivisani, sa ili bez Džeke. Nećemo dozvoliti da naš zadnji kvartet bude u opasnosti, moramo prekinuti ‘arteriju’ njihovog tima, to je trio Pjanić, Bešić i Medunjanin”, kazao je fudbaler Maccabi Tel Aviva.

”Na njih moramo obratiti posebnu pažnju, ako im damo prostora, to nikako nije dobro”, dodao je Zahavi.

Baš kao i Safet Sušić tako i Guttman ima par nedoumica, selektor se još uvijek nije odlučio ko će braniti protiv Zmajeva.

”Ko će braniti saznat ćete kada objavim prvih 11, moji igrači će svaku odluku podnijeti profesionalno”, rekao je Guttman koji računa na sljedeća tri golmana: Ofir Marciano (FC Ashdod), Ariel Harush (Maccabi Netanya FC), Guy Haimov (Hapoel Kiryat Shmona FC).

Podsjetimo, utakmica 4. kola kvalifikacija za EURO 2016 igra se u nedjelju sa početkom u 20:45 na stadionu na već rasprodanom stadionu Sammy Ofer. Imena službenih lica za ovaj meč bit će poznata u naredna dva dana.

Sc

Podijelite članak