Najbolji posao u BiH: Državna institucija u kojoj se bukvalno ništa ne radi traži radnike

Državna Komisije za koncesije, čiji je rad godinama potpuno blokiran, koja od osnivanja nije imala nijedan predmet da riješi, raspisala je konkurs za prijem radnika. Traže vozača-kurira sa srednjom stručnom spremom.

Komisija za koncesije BiH, inače, osnovana je 2005. godine kao regulatorno tijelo. Misterija je što ne odlučuje o koncesijama, to rade entitetske komisije. Ova državna uglavnom izvještava Vijeće ministara o problemima. No, i pored toga, već godinama 14 zaposlenih prima visoke plaće, naknade, topli obrok, naknade za odvojeni smještaj, dodjeljuju čak i jubilarne nagrade. 

Zvuči gotovo nevjerovatno, ali za iznajmljivanje 334 kvadratna metra u Banjoj Luci godišnje plaća 71.040 KM, plus još skoro 1.000 KM za parking.

Godišnji budžet Komisije za koncesije BiH je oko 960.000 KM. Za plaće ode više od 717.000 maraka. Osim sedam članova komisije, tu su još i sekretar, pa stručni savjetnici za pravne i ekonomske poslove, provjeru, te saradnici za finansije, nadzor rada, tehnički operater, tehnički sekretar. Mjesto vozača-kurira trenutno je nepopunjeno, pa je raspisan konkurs.

Jedan od članova Komisije Milomir Amović, svojevremeno je za „Avaz“ kazao da ih treba transformisati, ali to ne mogu uraditi zaposleni u Komisiji.

– Mi ne možemo mijenjati zakon. Znamo mi da je riječ o uzaludnom trošenju novaca, nekim projektima, ali politička volja je ovdje presudna. Nama preostaje da se samo crvenimo. Ali, ne osjećamo se krivima, ništa ne krademo – priznao je tada Amović.

Prethodni članakNajbolji izbor cvijeća prve klase: U Zenici otvorena cvjećara “CITY BLOOM”
Sljedeći članakMajku pokušao ubiti satarom, ona mu sve oprostila: Zlato moje, to je moj jedinac