Najbolji prirodni lijek protiv zubobolje

Podijelite vijest

20140421182041_241382

Za razliku od nas, Evropljana, koji na prvi signal zubobolje pijemo tablete protiv bolova, te odmah zakazujemo termin kod zubara, u Indiji ljudi koriste prirodni lijek – klinčić.

Klinčić je kod nas poznat (naročito za pripremu kuhanog vina) ili u mješavini za medenjake (u mljevenoj formi), dok se u Indiji koristi za kuhanje jela koja se teže probavljaju (u karijima) i za – zubobolju, piše Kreni zdravo.

S prvim osjećajem bola u zubima, mahuna klinčića se postavlja na bolno mjesto, a zatim se čvrsto zagrize. Tako zagrižen klinčić drži se na bolnom mjestu 15 minuta do pola sata.

Bol jenjava postepeno i zatim iščezava. Za jaču zubobolju ili bol u desnima koristi se ulje od klinčića, koje ima anestetičko djelovanje.

Nakon apliciranja klinčića na bolno mjesto (na desni iznad bolnog zuba, odnosno bolno mjesto, umasira se ulje od klinčića) bol jenjava istog trenutka – slično kao kad primate anesteziju kod zubara.

Više ne osjećate bol ili bilo kakvu senzaciju! Osim anestetičkog, ulje klinčića ima i protivupalno djelovanje, tako da i ublažava uzrok boli.

Nezavisne novine