Portal 072info

Najbolji sportisti Busovače su Edin Smaka i Pamela Smoljo

91bfd3f782fecadd83040bc34edb38d0_MManifestaciju kojoj su prisustvovale brojne zvanice , sportski radnici i sportisti , organizirao je Sportski savez Busovača .Najbolji sportista u 2013. godini je mladi karatista Edin Smaka – KK Bunkai , koji je donio i brončanu medalju sa Balkanskog prvenstva. Iz karatea dolazi i najbolja sportašica, Pamela Smoljo – KK “Napredak”.

Najbolja sportska ekipa je NK “Busovača” koja je protekle godine osvojila duplu krunu : prvaci 1. kantonalne lige, pobjednici Kupa SBK , plasman u završnicu Kupa BiH te 1. mjesto na turniru „Anto Sučić Suka“ na kojem su pobijedili premijerligaše Travnik i Čelik. U ženskoj konkurenciji najbolje su karatašice KK“Napredak“.

Najperspektivniji mladi sportisti iz ekipnih sportova su nogometaš Vedran Vrhovac (NK Busovača) i mlada odbojkašica Vanja Račić (OK Busovača ) dok su najperspektivniji iz pojedinačnih sportova Ivan Petar Varešković (KK Napredak), teniserka Ana Relota (TK Tisa) te Ivana Bošnjak iz Kluba borilačkih sportova “Sensei”.

Najbolji sportski radnik je Oliver Vujica, trener nogometaša Busovače.Ove godine posebne diplome u kategoriji veteranskog sporta dobili su Ivica Krišto Bela iz USR “Busovača”, te veteranska selekcija NK “Busovača”.Dodijeljene su posthumno i tri nagrade za „nemjerljiv doprinos razvoja sporta u Busovači“ : Derviš Ekmeščić, Zoran Jović i Stipo Znahor.

Tokom manifestacije potpredsejdnik NS SBK Amer Halep je uručio lopte koje su dodijeljene školama u Busovači. Za zabavni dio manifestacije pobrinuli su se Glazbena škola i Vanja Šušnja .

ENI news