Najbolji strijelac zambijske Super lige za svaki pogodak dobio školjku od 30 jaja

Navikli smo svi na raskošne stadione, fenomenalne terene, velike novčane premije i sve ono što slijedi kao nagrada nekom igraču kada dobije laskavu titulu najboljeg strijelca u nekoj od evropskih liga, ali nisu sve zemlje svijeta bogate kao evropske ili neke druge zapadne zemlje. 

Ovog puta nam dolazi priča iz daleke Afrike, tačnije iz Zambije. Naime, ekipa Pover Dinamos je na krilima 28-godišnjeg napadača Kenedija Mosunde (Kenndy), nakon 19 odigranih kola lider na tabeli sa osvojenih 37 bodova u prvom dijelu sezone.

Upravo je pomenuti Mosunda najbolji strijelac lige sa deset postiguntih pogodaka u 17 odigranih utakmica kao nagradu za svoje fenomenalne igre dobio ni manje, ni više, nego deset školjki jaja, a to znači da je najbolji strijelac zambijske Super lige za svaki pogodak dobio školjku od 30 jaja.

Inače, Musunda je fudbaler koji je cijelu karijeru proveo igrajuči u Zambiji, a skupio je jedan nastup za ovu afričku selekciju.

Mosundi je ova laskava titula donijela i promjenu sredine, tako će dres Dinamosa u nastavku zamijeniti dresom Jang Afrikansa.

Avaz