Portal 072info

Najčešće greške koje radite s automobilom na ljetnom suncu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vruć automobil užaren od cjelodnevne vožnje ili stajanja na suncu nikako ne biste smjeli prati šamponima. Pranje miniwashem u takvim uvjetima, s hladnom vodom pak može proširiti mikropukotine

Ako uskoro krećete na godišnji i neko bliže ili daljnje putovanje, nije na odmet prisjetiti se osnovnih pravila postupanja s automobilom, kako bi vas naposljetku i doveo na odredište. Sitnice poput mirisnih borića koje ostavite na nekoj površini ili mušica na staklu, te parkiranja ispod bora ili jele koja pušta smolu, pokvarit će vam i najsunčaniji i najljepši dan. Provjerite sve detalje prije kako vas iznenadna šteta ili kvar, koji ste možda mogli spriječiti, ne bi zatekao nespremne.

Kotačima ste u moru kod spuštanja čamca s prikolice

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

More izuzetno loše djeluje na stražnje ležajeve, kočnice i ostale metalne dijelove. To isto vrijedi i za prikolice kojima se prevoze čamci i koje se spuštaju u more, čak i kod onih kod kojih su posebno zabrtvljeni ležajevi. Razmislite o tome da iznajmite dizalicu jer bi vas mogla u konačnici stajati manje nego da brod spuštate automobilom.

Niste provjerili nosače za dodatan teret

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Krovni nosač svakako treba dobro provjeriti, ponajprije je li dobro i pravilno pričvršćen. Valja obratiti pažnju i na slaganje stvari, teške bi trebale ići dolje, a lagane na vrh. Ne biste vjerovali koliko to utječe na upravljivost automobila, zaustavni trak može biti duži, a mogu trpjeti i amortizeri zbog prevelikih sila u zavojima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pranje i poliranje vrućeg auta na suncu

POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Vruć automobil užaren od cjelodnevne vožnje ili stajanja na suncu nikako ne biste smjeli prati šamponima. A isto vrijedi i za poliranje jer inače nastaju oštećenja na laku. Pranje miniwashem u takvim uvjetima, i to s hladnom vodom, može uzrokovati da se mikropukotine same prošire.

Mirisni borić ostavili ste na komandnoj ploči

Borić je natopljen jakim hemikalijama koje na toplini i izravnoj izloženosti sunca mogu uništiti plastiku u unutrašnjosti automobila. Dozatore postavite tako da se ne okrenu, a mirisne boriće možete gurnuti pod sjedalo.

Ne sušite mokra auta

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako ste čitav auto smočili iznutra i ostavili da se suši na suncu i toplini, vlaga vrlo lako može razlijepiti oblogu krova. Slični ishod biti će ako u njemu ostavite hemijska otapala, nitro razrjeđivač, benzin ili nešto slično. Pare pogubno djeluju na ljepilo i samo biste si mogli napraviti štetu.

Vozite u kupaćima 

Morska voda osim što ostavlja ružne krugove od soli na tapeciranim sjedalima, može se poprilično usmrdjeti. Ne budite lijeni i prekrijte sjedala peškirom pa tek onda sjednite. Tkanine u vozilima tretirane su hemikalijama koje sprečavaju razvoj bakterija ili gljivica, ali samo do određene granice, pa se plijesan lako stvori.

Vožnja s preniskim pritiskom u gumama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vozite li se s polupraznim gumama nepotrebno ih zagrijavate jer se njihovim savijanjem razvija toplina. To smanjuje vijek gumama, a moguće je i njihovo pucanje.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6