Portal 072info

Najčešće greške u šminkanju

Jedina tajna u postizanju prirodnih, lepršavih obrva leži u proizvodima koje koristite. Takođe, pri popunjavanju ili crtanju obrva fokus bi uvijek trebalo da bude na “repu” obrve jer je to obično mjesto gdje vam treba najviše definicije. Razlog zašto obrve znaju izgledati previše kockasto i oštro je zato što pretjerate na unutrašnjem dijelu obrve.

Vrlo je lako pretjerati s puderom, nakon čega izgledate kao da hodate pod maskom. Za rješavanje ovog problema treba vam vlažna spužvica (čitaj: Beauty Blender) kojom ćete utapkati cijelo lice. Možete čak iskoristiti i sprej za lice kako biste navlažili kožu i izbjegli ovu groznu makeup grešku.

Nanošenje previše rumenila

Najlakši način kako se riješiti viška rumenila na licu je prisloniti čistu četkicu na lice i laganim je pokretima trljati preko rumenila. Četkica će pokupiti višak rumenila s kože, a neće vam pokvariti ostatak makeupa.

Suha koža ispod pudera

Nikad ne izgleda dobro, a krema za lice ponekad nije dovoljna. Dobra baza za šminku pomoći će u pripremi kože za slojeve koji slijede te riješiti eventualan problem s kožom koji vas muči – možda pigmentacija, crvenilo ili tekstura kože.

Nedovoljno blendanje sjenila

Ako niste najvještiji s nanošenjem sjenila, jedini način kako popraviti svoju tehniku je – vježbati! Koristite suvi štapić za uši jer ćete tako najlakše omekšati rubove sjenila. Ponekad je bolji i praktičniji od četkica.

haber.ba

Podijelite članak