Portal 072info

Najčešće žalbe na seks u braku

Seks u braku nije loš. On ne postoji. Ovako će cinici opisati dešavanja u bračnoj postelji. Da su djelimično u pravu potvrđuju studije koje pokazuju da prije zavjetovanja na vječnu ljubav parovi upražnjavaju seks četiri puta sedmično. Ali nakon tri godine zajedničkog života, treba da budu srećni ako vode ljubav jednom sedmično.

Ipak, nije sve tako crno. Mada se gubi na kvantitetu, dobija se na kvalitetu, ali samo ako par otvoreno razgovara o problemima u postelji i van nje jer nerijetko loš seks je samo posljedica nezadovoljavajućeg odnosa. Bračni terapeuti otkrili su na šta se partneri najčešće žale kad je riječ o seksualnom životu, ali i kako mogu da prevaziđu probleme.

Iscrpljenost

Kad ona kaže da je umorna i da je boli glava, ponekad traži izgovor, ali najčešće govori istinu. Nakon napornog dana na poslu, žena mora da sprema ručak za sutra, da obavi kućne poslove, podmiri djecu, pa još da ustane narednog dana prva. Za to su potrebne nadljudske sposobnosti, pa je logično da nema snage za seks. Ali dobra vijest je da u brakovima u kojima su kućni poslovi i briga o djeci ravnopravno raspoređeni žene rijetko izgovaraju “Ne večeras”.

Rutina

Stručnjaci imaju različite procjene koliko tačno traje strast u vezi, ali svi kažu da joj je rok ograničen. To, ipak, ne znači da treba da se predate rutini, jer tada sigurno nećete imati poriv za stalno istim “jelom”. Potrebno je samo malo mašte, truda i želje da začinite “obrok” da biste opet uživali u njemu, tvrde bračni terapeuti. Da li ćete kupiti seksi veš, izmasirati partnera, pripremiti mu romantičnu večeru, zavisi samo od vas.

Poljuljana intimnost nakon prevare

Nije rijetkost da poslije preljube zahladne odnosi u krevetu. Žene često kažnjavaju preljubnika tako što mu uskraćuju intimu, što je posebno izraženo kod onih koje su i ranije koristile seks kao oružje. U ovom slučaju, par mora da radi na vraćanju izgubljenog povjerenja i bliskosti. Za to je ponekad potrebno duže vrijeme, pa morate da budete strpljivi.

Djeca u bračnom krevetu

Kada jednom pustite djecu u krevet, kažite zbogom seksu. Jer svaki par koji ima djecu zna koliko je teško naći vremena i snage za vratolomije u krevetu. Jedina šansa je kad pošaljete mališane u krevet, ali njihov. Isto važi i za kućne ljubimce kojima nije mjesto u spavaćoj sobi.

Manje truda oko izgleda

Ona se više ne depilira, a seksi veš je zamijenila udobnim pamučnim gaćicama na kojima bi joj i Bridget Jones pozavidjela. On je pustio stomak, a higijenske navike zaboravio. I jedno i drugo se pitaju gdje je ona seksi osoba sa koje u početku nisu mogli da skinu pogled, ni ruke. Tu je, samo treba da je otkrijete i ponovo počnete da zavodite. I navedete da ona uradi isto.

Podijelite članak