Najčešći razlozi zašto se djevojke vraćaju bivšim momcima

Razočarenje, bijes i mnogo, mnogo suza i sumnji… Nakon raskida ne možete da se ne zapitate da li ste zaista donijeli pravu odluku. Šta ako nikad ne naiđe pravi? Da li sam propustila svoj zadnji voz? Možda je trebalo da budem popustljivija, život nije idealan… Niste jedine koje postavljate ova pitanja i zato sada pogledajte koji su najčešći razlozi za pomirenje sa bivšim i da li je to zaista prava odluka.

Samoća

Ne samo da mi kažemo već i savjetnica za veze iz Bostona Neely Steinberg potvrđuje da je usamljenost najčešći razlog zašto se parovi mire. “Međutim, to nije dobar razlog za pomirenje ako je jedini”, upozorava Neely.
Logično je da će ti nedostajati, jer je dio tvog života i neće tek tako nestati iz srca i glave. Važno je da utvrdiš u kojim trenucima ti nedostaje, da li su to trenuci samoće ili ipak misliš na njega neprestano i u društvu.

Da li poželiš da je pored tebe i u trenucima kada si srećna i dobro se zabavljaš? Ukoliko poželiš da mu pustiš poruku samo kada naiđe kriza i kada si bez društva, pomirenje bi bilo najgori mogući korak. Podsjeti se u tim trenucima kako ti je bilo u vezi, zbog čega ste raskinuli. Nema usamljenijeg osjećaja od pogrešne veze, piše Fokus.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dosada

Ukoliko ti nakon raskida nije naišao nijedan tip vrijedan tvoje pažnje i razmišljaš da li da se vratiš svojoj sigurnoj luci, dajemo ti stručne razloge da to nikako ne uradiš.

“Vraćanje bivšem iz dosade, troši uzalud tvoje vrijeme i odlvlači ti pažnju od fokusiranja na sebe, a možda i na nekog potencijalnog momka koji će tek naići”, tvrdi Neeely. Daj sebi doboljno vremena da se oporaviš i upoznaš nove ljude. Nikad nije kasno za novi početak.

Strah da bolji neće naići

Nakon nekoliko neuspješnih sastanaka većini prolazi kroz glavu da je bolje da se vrate svojim bivšima jer su oni kao što smo napomenuli “sigurna luka”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ponekad, djevojke ubijede sebe da boljeg nikad neće naći i to bude razlog povratka. Naročito su ovome sklone dame kojima biološki sat otkucava. Jedan od razloga je i strah da se nikada neće zaljubiti, pa se vraća na staro sigurno.

Neely, upozorava da nijedan od ovih razloga ne treba da budu kriterij za povratak u vezu. Ljubavna veza je mjesto gdje treba da se osjećate spokojno, srećno i utočište odakle nikada ne biste pobjegli. Prije nego što odlučite da se vratite bivšem dečku napravite listu. Jednu sa pozitivnim stvarima, drugu sa negativnim. Pogledajte koja preovladava i neka to bude smjernica da li da se vratite ili ipak počnete novi život dalje od njega.