Portal 072info

Najčešći razlozi zbog kojih mnogi parovi nemaju redovan seks

U početnim fazama veze nije teško naći vrijeme i način za redovan seks. Nažalost, kako vrijeme prolazi mnogim parovima je, koji su dugo vremena zajedno, seks posljednja stvar na pameti.

Intimnost u vezi je važna, ali mnogi parovi uz pretrpane dnevne rasporede sve rjeđe pronalaze vremena za seks i intimnost. Donosimo vam četiri najveća krivca za sabotažu seksualnog života i savjete šta možete da učinite da vam potpuno ne ‘ubiju’ želju za seksom.

Iscrpljenost

Nakon dugog i napornog radnog dana mnogima je teško da odvoje vrijeme za seks. Iscrpljenost negativno utiče na seksualnu želju. ‘Možda ne zvuči privlačno, ali izrada rasporeda za seks može da bude od koristi’, savjetuje stručnjak za veze Andrea Sirtaš. ‘Izaberite dane u nedelji kada ćete se posvetiti jedno drugome. Nemojte odustati od zavođenja, šaljite jedno drugome seksi poruke i budite kreativniji u spavaćoj sobi kad ste zajedno’, savjetuje.

Pretrpan raspored

Zbog suprotnih smjena ili neusklađenog ‘seksualnog sata’ ponekad je teško redovno praktikovati seks. Umjesto da izbjegavate seks pokušajte da se dogovorite i predložite alternativu. Možda vam više odgovara jutarnji seks od večernjeg pa to i predložite partneru.

Ne osjećate se poželjno

Odnos prema sopstvenom tijelu i to kako se osjećate u sopstvenoj koži može znatno da utiče na seksualni život. Naučite da volite svoje tijelo i nemojte da dozvolite da vaša intimnost pati zbog toga što ne vidite tijelo supermodela kad se pogledate u ogledalo.

Dosada u spavaćoj sobi

‘Najbolji način da održite strast u braku i vezi je da znate šta volite i šta vas uzbuđuje i izvan vašeg braka ili veze. Kada ste uzbuđeni zbog života i raznih mogućnosti tu ćete energiju preneti i na vaš odnos’, savjetuje Andrea Sirtaš. Puno je toga što može negativno da utiče na seksualnu želju, a najbolje što možete da uradite, bez obzira na uzrok, je komunikacija i pregovaranje. ‘Možda imate različite seksualne apetite i preferencije, ali važno je da o tome otvoreno razgovarate kako se ne bi dogodilo da imate nedelje i mesece bez seksa. Ustanovite u čemu je problem i rešite ga odmah’, savjetuje ona.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box