Najčudnija imena ikad zabilježena: Roditelji koji su ovako nazvali djecu vjerovatno imaju problema sa mozgom

beba bebe porodiliste 696x435 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pritom se definitivno ističu imena izmišljenih likova iz nagrađivane serije “Igra prijestolja”, poput Khaleesi i Kingslayer, dok su podjednako zbunjujući slučajevi u kojima su roditelji djecu nazvali Cocaine (Kokain), Strawberry Rain (Kiša Jagoda) i Diesel Duramax.

Jedna žena koja poznaje par astronoma tvrdi da su svoje tri kćeri nazvali Neptune, Galaxy i Uranus, odnosno Neptun, Galaksija i Uran. Jedna učiteljica napisala je da je podučavala dječaka nazvanog Jacuzzi.

ČITAJ JOŠ:  Emina Jahović objavila sliku iz djetinjstva: Možete li je prepoznati?

Drugi korisnici Twittera naveli su neobična pisanja tradicionalnih imena, primjerice Psamantha, Jennifert i Kviiilyn (Kaitlyn, s rimskim brojem 8).

Jedan par iz Kanade nazvao je svoje prvo dijete SaTiva, prema jednom soju kanabisa, a 16 mjeseci kasnije drugu kći su nazvali Indica, po drugom soju marihuane.

Na listi najbizarnijih imena za djecu u knjizi koju je 2017. objavila autorica Sabrina Rogers-Anderson našla su se i Vagina i Mattel za djevojčice te Fysh, Crash i Kuba za dječake.

ČITAJ JOŠ:  Upozoravamo, namučit ćete se: Pronađite mobitel na ovom tepihu!

Najčudnija imena prema korisnicima Twittera:

Kingslayer

Khaleesi

Cocaine

Jacuzzi

Uranus

Strawberry Rain

Crystal Shining Waters

Diesel Duramax

Kviiilyn

GODISNJICA
MARKETING