Portal 072info

I najčvršće veze pucaju zbog ovih razloga…

Dok i dalje odbijamo da poverujemo da je brak Džej Zija i Bijonse u krizi, iako je ona u potrazi za novom nekretninom, činjenica je da smo malo zabrinuti. Njihovoj vezi nismo mogli da pronađemo niti jednu jedinu zamjerku. Ili su barem stvari tako skladno izgledale spolja.

Ali, ako je i u njihovom odnosu prisutan neki od slijedećih razloga, stvari su potpnuo jasne.

Različite životne vrijednosti

Samo zato što neki par dobro izgleda zajedno ili uživa u međusobnom društvu, ne znači nužno i da su na istoj talasnoj dužini iza zatvorenih vrata. Ako je jednom partneru važnija karijera od privatnog života i porodice i jedna osoba recimo želi da zasnuje porodicu, dok partner za to ne želi ni da čuje, svakako će doći do žestokih nesuglasica koje će rezultirati krahom veze. Jednom kada uplovite u vezu, najbolje je da ove stvari raspravite na samom početku, prije nego što veza postane ozbiljna.

Nemogućnost nošenja sa stresom

Ako želite da budete u ozbiljnoj vezi s nekim, morate da budete spremni da partneru budete potpora i uteha, a naročito u izvanrednim, teškim i stresnim trenucima. Čak se i u vezi u kojoj su partneri uspješno prebrodili neke teške trenutke može dogoditi da jedan od partnera pri nekoj od slijedećih stresnih situacija jednostavno shvati da više ne može da se nosi s takvim situacijama. Pokazatelj dobrog odnosa nisu oni lagodni i veseli trenuci, već upravo oni teški. Što par za vrijeme njih bolje komunicira, to ima vijeće šanse da prebrodi sve nesuglasice i teškoće.

Vremenski disbalans

Kaže se da u ljubavi godine nisu važne, i mi se zaista slažemo s tim. Ipak, moguće je da partneri, pa čak i ako nije velika razlika u godinama među njima, jednostavno žele drugačije stvari. Odnosno, možda čak i žele iste stvari, ali ne u isto vrijeme. A kada su partneri na različitim tačkama u životu, samo je pitanje vremena kada će veza među njima puknuti.

Nedostatak povjerenja

Manjak povjerenja jedan je od glavnih uzroka raspada veza. Kada jedan partner prevari drugog, povjerenje se može urušiti kao kula od karata. A onda je teško nazad. Prevarena osoba osjeća se izdano, nesigurno, iznevereno, povrijeđeno, usamljeno, i potrebno je jako mnogo vremena da ponovno stekne povjerenje, ako joj to ikad uopšte pođe za rukom.

Različiti životni stilovi

Jedan partner obožava izlaske, dok je drugi najsrećniji kada sjedi kod kuće. Jedan voli da potroši teško zarađen novac i počasti se, dok je drugi izrazito skroman. Dok je veza mlada, vjerovatno ćete stalno pronalaziti kompromise, ali kako vrijeme bude prolazilo, sve ćete teže podnositi međusobne razlike.

Pogrešna osoba

Koliko god to tragično i nesrećno zvučalo, ponekad se jednostavno dogodi da se osoba jedno jutro probudi i shvati da osoba s kojom je u vezi jednostavno nije ona prava. Možda imate slične poglede na život i volite slične stvari, od života više manje želite isto, ali to jednostavno nije to. Ako imate od početka osjećaj da jednostavno vaš partner nije onaj pravi za vas, koliko god bilo teško, priznajte to i sebi i njemu. Bolje sada nego možda godinama kasnije, kada budete u braku, možda i roditelji.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box