Najduže pripreme reprezentacije u historiji – Zmajevi se okupljaju 26. maja i zajedno će biti do 11. juna!

Najduže pripreme reprezentacije u historiji – Zmajevi se okupljaju 26. maja i zajedno će biti do 11. juna!

Utakmicom protiv Latvije „A“ reprezentacija BiH nastavlja kvalifikacije za SP 2014. godine u Brazilu.

Predviđeno je da se naši najbolji reprezentativci okupe u nedjelju 26. maja u hotelu Hercegovina, a tokom desetodnevnih priprema odigraće i prijateljsku utakmicu sa „U-21“ selekcijom 31. maja u 19,00 sati na stadionu “Grbavica”.

Drugi i treći juni biće slobodni dani našim reprezentativcima, a pripreme se nastavljaju 3. juna i trajat će još dva dana do odlaska naše reprezentacije u Latviju.

Meč na Grbavici selektorima Sušiću i Jagodiću poslužiti kao provjera forme igrača za predstojeće kvalifikacione susrete seniorskog tima protiv Latvije 7. juna u Rigi, a mlade reprezentacije protiv Albanije 11. juna u Zenici.

Podsjećamo, naši reprezentativci, izuzev Džeke i Begovića kojima je odobren dopust, 10. juna odmjerit će snage u prijateljskom susretu protiv Omana.

Ovako duge pripreme, najduže u historiji naše reprezentacije, selektor Sušić zakazao je odmah nakon utakmice protiv Grčke, poučen iskustvom poraza protiv Rumunije kada su igrači, u isto ovo vrijeme godine, nakon završetaka sezona u klubovima došli na okupljanje reprezentacije praktično nespremni.

(Reprezentacija.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE