Najezda zmija u sarajevskom naselju: Dok građani strahuju, niko nije nadležan

Najezda zmija u sarajevskom naselju: Dok građani strahuju, niko nije nadležan

Bosnu i Hercegovinu, regiju i dobar dio Evrope, ovih su dana zahvatile izuzetno visoke temperature.

Živa u termometru se u mnogim gradovima kretala i preko 35 stepeni, što je previše čak i za ovo doba godine.

Ni glavni grad Bosne i Hercegovine nije pošteđen prvog toplotnog udara ovog ljeta.

Izrazito toplo vrijeme na površinu je namamilo mnoge životinje, pa tako za mnoge građane pored komaraca i drugih insekata pravu noćnu moru su počele da predstavalju i zmije!

Na adresu portala Radiosarajevo.ba stigao je mail zabrinutih građana koji očajnički traže spas od, kako kažu, prave najezde zmija.

U sarajevskom naselju Sedrenik, kako tvrde naši sagovornici, došlo je do najezde ovih gmizavaca.

Prema njihovim riječima, posljedica je to neadekvatnog održavanja prostora oko rezervoara vode “Grdonj”, koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Zabrinuti stanovnici ove ulice pokušavali su danima kontaktirati KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo koji gazduje ovim rezervoarom, ali bezuspješno. Više sreće nisu imali ni njihovim kolegama iz KJKP “Park”.

U ljetnim mjesecima taj prostor – nepokošena trava i zaraslo grmlje stvorilo je pravo leglo zmija koji predstavljaju veliki problem, ali i opasnost po mještane, a što je najgore od svega, problem je to koji se ponavlja iz godine u godinu…

Tragom ove informacije kontaktirali smo KJKP “Park” iz kojeg su nam poručili sljedeće:

“Vjerovatno je u pitanju privatna parcela tako da to nije u našoj nadležnosti. Osim toga, nismo nadležni ni da uklanjamo zmije sa nečijeg posjeda. Potrebno je izvršiti košnju i sve detaljno očistiti, te utvrditi ko je vlasnik”, poručili su iz njihove službe.

Više sreće nismo imali ni sa predstavnicima KJKP “Vodovod i kanalizacije” koji su nam poručili kako će “uskoro” poslati svoju ekipu na teren. Kada – nije precizirano.

I dok se nadležni smiluju i utvrde ko ima ingerencije za ovaj prostor, mještani Sedrenika će i dalje strahovati za svoje, ali i živote najmilijih od ovih opasnih gmizavaca.

Radiosarajevo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE