NAJJEFTINIJA DRŽAVA NA SVIJETU: Najam stana je 60-ak eura, a ručak i večera u restoranu koštaju 30 centi

NAJJEFTINIJA DRŽAVA NA SVIJETU: Najam stana je 60-ak eura, a ručak i večera u restoranu koštaju 30 centi

Prema podacima stranice The World of Statistics, Pakistan je proglašen najjeftinijom državom za život. Da bi provjerio je li tome uistinu tako, Josh Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTubeu otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar – Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 eura zamijenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao istražiti šta sve s time može kupiti.

Za samo 30 rupija na ulici je kupio tradicionalno pakistansko piće doodth, koje se radi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog napitka. Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od riže, krumpira i piletine – i popio Pepsi zasamo tridesetak centi, a za večeru je za otprilike sličan iznos pojeo ražnjiće od morskih plodova.

Autobusna karta koštala ga je samo tri centa, a u šetnji Karačijem otkrio je da najam stana stoji 60-ak eura, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini evropskih gradova, prenosi Punkufer.hr.

Podaci koje je iznio Larkin mogle bi privući putnike željne takvih cijena koje se danas čine jednom od najvećih atrakcija. Naravno, uz razmatranje sigurnosnih i ostalih standarda.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica