Najjeftinija država za život: Za jedan euro možete ručati, večerati, jahati kamile…

Najjeftinija država za život: Za jedan euro možete ručati, večerati, jahati kamile…

Prema podacima stranice „The World of Statistics“, Pakistan je proglašen najjeftinijom državom za život.

Da bi provjerio da li je to istina Džoš Larkin (Josh) sa YouTube kanala “The Burnt Chip” otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i finansijski centar – Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 eura zamijenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao da istraži šta sve s tom količinom novca može kupiti u jednom danu.

Svoje doživljaje zabilježio je kamerom i video objavio na YouTubeu, gdje ga je do sada pregledalo više od 2,5 miliona ljudi, piše Punkufer.hr.

Larkin se na početku dana osvježio tradicionalnim pakistanskim pićem doodthom, koje se pravi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog napitka, a na ulici ga je platio svega 30 rupija.

Za ručak je pojeo birjani, začinjeno jelo napravljeno od riže, krompira i piletine, i popio gazirano piće za samo 30-ak centi, a za večeru je uživao u ražnjićima od morskih plodova na koje je potrošio otprilike sličan iznos.

U Karačiju je isprobao jahanje kamila, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusku kartu platio je samo tri centa.

U šetnji Karačijem otkrio je da najam stana u tom gradu stoji oko 60 eura, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini evropskih gradova.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica