NAJJEFTINIJE BH. SKIJALIŠTE: Skijanje 10 KM, parking skoro džaba, kafa i čaj već od 1,5 KM

Sa svojih 1.100 metara nadmorske visine predstavlja idealno mjesto za odmor i rekreaciju na čistom planinskom zraku, a intenzivan razvoj zimskog turizma posljednjih godina to potvrđuje.

Sunčana nedjelja danas je izmamila brojne posjetioce na Ski centar koji djeluje u sklopu JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

Pristupačne cijene i dobro uređena ski staza razlog su sve brojnije posjećenosti gostiju ne samo iz Kaknja, već i Zenice  Zavidovića, Visokog, ali i šire regije.

Ovo jedino skijalište u Zeničko-dobojskom kantonu polako, ali sigurno prerasta u centralno turističko mjesto ovog dijela BiH.

Nedavno otvoren restoran Eko kuća dodatno je obogatio ponudu na Ponijerima, a izuzetno povoljne cijene ski pasa (10 KM pludnevna, 15 KM dnevna karta), parkinga (2 KM cjelodnevna) i ugostiteljske ponude (čaj i kafa već od 1,50 KM) razlog su ponovnog povratka svih koji posjete svojevrsno otkriće na bh. ski-mapi.

Danas smo na Ponijerima zatekli vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja Kakanj, kao i policijsku patrolu koji brinu da boravak na ovoj planini protekne u najboljem redu i sigurnom okruženju.

Osim toga, za sve skijaše obavezno je posjedovanje zaštitne kacige i pune ski-opreme, čime se sigurnost svih korisnika usluga Ski-centra podigla na viši nivo.

Veliki broj porodica sa djecom uživao je na obližnjem sankalištu, tako da je za svakoga osiguran odgovarajući sadržaj.

S pravom možemo reći da nedjelja protekla u znaku vesele atmosfere na najjeftinijem skijalištu u BiH. (Hayat)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE