Najjeftiniji stan u Sarajevu možete iznajmiti za samo 240 KM

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Cijene stanova za iznajmljivanje u Sarajevu variraju u zavisnosti od lokacije, veličine, opremljenosti i drugih faktora. Jedno im je zajedničko, u odnosu na prosječnu platu u Bosni i Hercegovini izuzetno su visoke.

Stanove koje možete iznajmiti u centru grada dostižu astronomske mjesečne cijene.

Pregledajući oglase na najpopularnijim platformama za iznajmljivanje stanova kao što je OLX ili Facebook stranice koje su namijenjene u tu svrhu analizirali smo cijene u različitim dijelovima glavnog grada BiH piše N1

Za iznajmljivanje trosobnog namještenog stana na Marijin Dvoru u prosjeku mjesečno treba izdvojiti 1.000 KM plus režije.

Trenutno najskuplji stan koji se iznajmljuje na OLX-u u Sarajevu nalazi se u naselju Grbavica, pa tako vlasnik luksuznog stana mjesečno traži 5.000 KM. Sve fotografije najskupljeg stana koji se iznajmljuje u Sarajevu možete pogledati ovdje.

U novoizgrađenom objektu Sarajevo Tower u sarajevskom naselju Dolac Malta iznajmljuje se stan od 98 kvadrata, a kirija na mjesečnom nivou iznosi 3.000 KM.

Na Facebook stranici Stanovi Sarajevo izdavanje pronašli smo i nešto “jeftinije” opcije. Za stan od 43 m2 koji je potpuno namješten budući stanari platit će 600 KM plus režije. Zanimljivo je da vlasnici veličine stanova opisuju i po broju soba, pa tako stan od 56 m2 je “trosoban”.

Za jedan takav u naselju Otoka mjesečno bi trebalo platiti 700 KM plus režije. Broj soba zapravo je povećan intervencijama u samoj arhitekturi stana – spajanjem kuhinje i dnevnog boravka koji je izuzetno mali pa on tako dodaje sobu u opisu veličine stana. Time se 56 m2 pretvara u dvosoban stan.

U blizini istog naselja pronašli smo i jedan od najjeftinijih stanova koji se može iznajmiti u Sarajevu.

Za 30 kvadrata vlasnik traži 220 KM, no nije jasno istaknuto da li se taj prostor za stanovanje nalazi u okviru kuće. Najjeftiniji stan možete pogledati klikom ovdje.