07CF0C2E 6016 45B8 9EE9 AF8F3E20E37B
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika / Izdvojeno
Kurbani 2021

U Okružnom sudu u Banjoj Luci danas je izrečena presuda predofilu Draganu B. iz Laktaša optuženom za obljubu i seksualno zlostavljanje četiri devojčice mlađe od 15 godina kojom je osuđen na 17 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje

Naime, radi se o ponovljenom suđenju, a tokom prvog postupka pedofil je osuđen na 15 godina zatvora.

Inače, radi se o najšokantnijem slučaju pedofilije koji je otkriven u BiH. Žrtve su bile četiri sestre koje su 2005., 2007., 2008. i 2013. godište. Još je jezivije da je Dragan B. bio ljubavnik njihove majke M. J. (40). Protiv nje se vodi odvojeni postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s optuženim.

Tužilaštvo je ranije izmijenilo optužnicu i odustalo od terećenja Dragana B. za seksualno zlostavljanje najmlađe djevojčice.

Bio u ljubavnoj vezi s majkom žrtava

Razlog je to što ona istražiteljima i psiholozima nije mogla da da informacije o krivičnom djelu. U ostalom dijelu optužnica je ostala ista pa se optuženi tereti za tri slučaja obljube nad djecom mlađom od 15 godina, kao i za zadovoljenje spolnih strasti pred djetetom.

Prema navodima optužnice Dragan B. je bio u ljubavnoj vezi sa majkom žrtava. U odsustvu oca djevojčica svakodnevno je boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično.

Zlostavljanje se odvijalo od februara 2019. do februara 2020. godine kada je Dragan B. više puta imao seksualne odnose s djevojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući. 

U nekoliko navrata se to dešavalo u vrijeme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji kuće.