Portal 072info

Najkraći savjet jednog milijardera za sve koji žele da uspiju u životu!

Svoje bogatstvo stekao je kao jedan od osnivača kompanije koja se bavi proizvodnjom preparata za kosu, ali je sa 16 godina radio je sitne poslove u jednoj radnji za hemijsko čišćenje.

Velika razlika između uspješnih i neuspješnih ljudi je u tome što uspješni rade sve ono što neuspješni ne žele, objašnjava milijarder i preduzetnik John Paul DeJoria.

Svoje bogatstvo stekao je kao jedan od osnivača kompanije koja se bavi proizvodnjom preparata za kosu Paul Mitchell, ali je sa 16 godina radio je sitne poslove u jednoj radnji za hemijsko čišćenje.

Kačio je vješalice, prao podove i to za 1,25 dolara na sat.

„Jednog dana naišao je šef, koji je bio jako strog i rekao mi da želi da razgovara sa mnom. Isprva to mi nije zvučalo dobro. Ispričao mi je kako je prethodnog dana radio do kasno,i kako je u jednom trenutku primjetio da nema prašine ispod tepiha, kao ni iza nameštaja“, priča DeJoria.

„Nisam ni zamišljao da neko može da radi svoj posao tako dobro kada ga niko ne gleda, rekao mi je šef. Dobićeš povišicu od 25 centi“, prisjeća se ovaj milijarder.

Prema onome što je naučio kao šesnaestogodišnjak, DeJoria smatra da uspjeh nije u tome koliko novca imate, na kojoj ste poziciji… „Uspjeh je koliko dobro obavljaš svoj posao kada te niko ne gleda“.

Podijelite članak