Najljepše ostrvo na svijetu: Ovdje možete naći tirkiznu vodu i nevjerovatne plaže

Palavan, nesvakidašnje ostrvo na Filipinima, oduševljava svojim nevjerovatnim pejzažima, pa je i proglašeno za najlepše na svijetu.

Ostrvo Palavan ništa ne može bolje definirati od vode koja ga okružuje. Sa predivnim pogledom na vodu, divljim životinjama koje vladaju na kopnu i u vodi, ova regija Filipina je veoma popularna. Ostrvo se proteže sve do Bornea i savršen je izbor za odmor, rekreaciju, avanturu, uživanje ili šta god poželite.

Grad Puerto Princesa koji se nalazi u centralnom dijelu ostrva je kulinarska prijestolnica ovog mjesta i savršeno mjesto za početak istraživanja. Najveći dio putnika upućuje se sjeverno do El Nida ili Coron grada, koji su idealni ukoliko želite da posjetite više ostrva ili isprobate ronjenje u arhipelagu Bacuite i Calamianesa.

Obala ovog ostrva je alternativni autoput za putnike koji dolaze brodom i koji posjećuju mala i autentična ribarska sela, naselja koja su popularna među turistima ili nenaseljena ostrva. Na južnom dijelu, gdje je topografija ostrva malo grublja, moguće je istraživati planine ovjenčane džunglama. U tom dijelu postoji nekoliko hotela koji će vam omogućiti uživanje u neprevaziđenom komforu, u sred ničega.

Avaz