Portal 072info

Najlošiji rezultati u historiji turizma u Hrvatskoj: Na Hvaru otvorena tri hotela, ukupno 66 gostiju

Screenshot 2 1042
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kakav je utjecaj pandemije na turističku sezonu u Hrvatskoj najbolje ilustrira stanje na otoku Hvaru, jednoj od turističkih perjanica Jadrana. Na Hvaru je trenutno otvoreno najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su tri.

“Brojke su katastrofalne, nikada u historiji hvarskog turizma Grad Hvar nije imao ovako loše rezultate u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojem i slovom, 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4.588 gostiju. Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno”, kazao je Slobodnoj Dalmaciji Teo Jeličić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Hvara.

Grad Hvar za sada ove godine bilježi pad od 96 posto dolazaka turista, a u isto vrijeme bilježi pad od 91 posto u noćenjima.

“Od ovih 66 turista, koji su uprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bih vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje je da kažem podatak da je trenutačno otvoreno najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su tri”, kazuje Jeličić koji ističe kako nema optimizma ni za iduća dva mjeseca jer se rezervacije otkazuju.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Kod četiri psa i jedne mačke u Hrvatskoj potvrđena infekcija koronavirusom

072info.com

Capak: Nije nam potreban novi lockdown, postoji niz drugih mogućnosti

072info.com

DW: BiH je vojno inferiorna u odnosu na susjede

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6