Najmanje devet mrtvih u Turskoj, 11 je nestalih. Među poginulim je i troje djece

Devet je osoba poginulo u Turskoj u olujnom nevremenu, a 11 pomoraca proglašeno je nestalima u Crnome moru, objavilo je tursko ministarstvo unutarnjih poslova.

“Devet naših sugrađana poginulo je zbog oluja i ekstremnih kiša”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya novinarima u sjeverozapadnoj pokrajini Zonguldak, gdje su poginule četiri osobe.

Među poginulima i troje djece

“Pet drugih osoba, a među njima je troje djece, poginulo je u poplavama u pokrajinama Tatman i Diyarbakir na jugoistoku”, rekao je.

Tijelo jednoga od 12 turskih pomoraca koji su nestali u vodama kod Ereglija, luke u pokrajini Zonguldak, pronađeno je danas ujutro. Turski teretni brod s 12 članova posade potonuo je u blizini turske crnomorske obale u olujnom nevremenu u nedjelju.

Kapetan broda Kafkametler, koji je plovio pod turskom zastavom, izvijestio je u nedjelju ujutro da brod pluta prema lukobranu kod Ereglija.

Spašena posada drugog broda

Ured guvernera priopćio je da je loše vrijeme spriječilo zrakoplove i plovila u potrazi za brodom. “Kada se nepovoljni vremenski uvjeti poprave, aktivnosti potrage i spašavanja počet će odmah”, rekao je Yerlikaya novinarima.

Drugi brod, koji plovi pod zastavom Kameruna, raspolutio se kod Ereglija zbog siline valova, no sva je posada spašena i na sigurnom je.

Vjetrovi snage 130 do 140 km na sat pogodili su tu zonu formirajući valove visine osam do devet metara, navodi tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE